dinsdag 1 maart 2016

Voorbereiden vloerverwarming en verven

Het afgelopen weekend is de caravan weer uit de winterstalling gehaald om deze alvast klaar te maken voor het komende seizoen. Er zijn veel klussen die nog gedaan moeten worden (extra isolatie, nieuwe koppeling, achteruitrijcamera), maar het eerste plan is om er vloerverwarming in te bouwen. Als eerste is dan ook de vloer opgemeten om de juiste maat vloerverwarmingsfolie te bestellen. Bij heatek (www.caravanverwarming.nl) is een rol van 4,20m lang en 75cm breed besteld. Voordat deze er in kan, moet er een nieuwe vloer op maat gemaakt worden, die bovenop de vloerverwarming komt. De vloerverwarming komt op de bestaande vloer, met daarovereen een dun laagje hardboard en daaroverheen nieuw vinyl.




Met behulp van printpapier heb ik een 'mal' van het vloeroppervlak gemaakt. Door deze nauwkeurig om te trekken op een laag hardboard (3mm) is een vrijwel precies passende vorm uit te zagen voor over de bestaande vloer. Door de platen op de kop over een nieuw stuk vinyl te leggen, kan ook hieruit nauwkeurig het vloerpatroon uitgeknipt worden.





Ook zijn de wat 'ouderwetse' binnenmuren van de caravan voorzien van een nieuwe kleur: een soortement groen/geel, wat goed past bij de nieuwe witte vloer. Door de caravan goed te verwarmen (met de ringverwarming zachtjes aan) valt er bij een lage temperatuur goed te verven en droogt dit ook redelijk snel in. Ook was het verwarmen nodig omdat de caravan in een overdekte buitenstalling staat. De caravan is dan ook weer goed 'drooggestookt' en gelucht.




De laatste stap in de voorbereiding is nog het aanpassen van de elektra: een stroompunt maken wat de vloerverwarming voorziet, en een aardlekschakelaar plaatsen. Inmiddels is ook de verwarmingsfolie binnen gekomen, en zal dit in de komende week ook ingebouwd worden. Daarna kan de nieuwe vloer erover heen en afgewerkt/vastgezet worden, zodat er weer een strakke vloer in de caravan komt met een zeer aangename verwarming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten