maandag 11 mei 2015

Ervaring met de viera390

In de meivakantie zijn we met de knaus540 een week op vakantie geweest. De viera390 heb ik gebruikt als voortent. De tent zit handig verpakt in een reistas, die ook goed in een serviceluik of bankkast van de caravan past. Qua gewicht valt de tent ook mee. De eerste keer opzetten viel wel tegen. De instructies bij de tent zijn niet heel duidelijk, en het is de eerste keer opzetten nog even puzzelen met welke stokken waar horen en hoe het afspannen het beste aangepakt kan worden. De video op de site van obelink is dan ook een stuk duidelijker. Wel denk ik dat de 2e keer opzetten een stuk sneller zal verlopen en de gestelde 20 minuten dan ook gehaaald kunnen worden. Het afbreken en opruimen van de tent lukte binnen 30 minuten. Maar ook hier: wanneer de juiste manier van opvouwen bekend is, dan kan dit ook nog sneller.

De viera390 zit verder goed in elkaar. De stalen pinnen als haringen heb ik vervangen voor dikkere plastic haringen, omdat bij harde wind deze uit de grond werden getrokken. Met de dikkere plastic haringen werd de tent ook stormvast en heeft harde wind en regenbuien goed doorstaan.

Handig zijn de vele ramen en de gaasvensters aan beide zijkanten. Dit maakt dat de voortent goed kan doorluchten. Voor alle ramen zit een  zeil met klittenband voor privacy, wat omhoog gerold kan worden. Een pluspunt is ook het horgaas bij de ingangen. Dit houdt vliegen beter buiten, maar komt ook de doorluchting ten goede. Bij mooi en rustig weer kan een deel  kan de  voorkant als ingang/luifel omhoog gezet worden. Wel moet dit bij regen  weer goed vastgezet worden, zodat de voortent goed afgespannen blijft om het regenwater af te voeren.

Qua ruimte viel de viera390 niet tegen. De tent biedt voldoende ruimte om een tafel en vijf stoelen droog te houden, een  krat met schoenen en speelgoed te plaatsen, en ee  buggy. Juist de zaken die ruimte innemen in de caravan kunnen  geplaatst worden in de viera390.

Al met al zijn wij dan ook tevreden met deze voortent voor de knaus540.  De viera390 heeft wat ons betreft  een goede prijs/kwaliteitsverhouding.